Träningsdagbok

Isgata, sjukdomar och annat satte stopp för träningen, men igår, den 5 mars kom vi igång igen, med en liten skrittur på en pigg och glad Wacker!

Nu är valörelsen över, och inget extra val blev det heller, tack och lov, så nu när livet börjar komma i balans igen och dagarna blir längre så känns det som att jag kommer att hinna träna hästarna lite mer regelbundet. Med andra ord kan det vara dags att ta upp dagboksskrivandet här igen!

Idag tog jag en promenad på cirka 40 minuter med Wacker. Jag hade glömt hur extremt energisk han är, så jag blev lite trött, men det var roligt och bra för oss båda. Bra för lilla hästens knopp och mattes kropp. Både jag och Wacker behöver en igångsättnignsperiod, och den kan ju lämpligen börja idag då. Cool

Idag hämtade fodervärdarna Eldfuxens Flicka, och hon bor numera och ett antal år framåt (!) i Hälsingland!

Det känns tomt och konstigt utan lilla prinsessponnyn i stallet, men det blir bra att ha en häst mindre att sköta, och Flicka kommer att ha fantastiskt roligt tillsammans med sin fodervärd Julia!

Idag var en familj från Hälsingland här och provred Eldfuxens Flicka. Flicka visade vilken liten stjärna hon är, trots att jag bara hunnit rida två gånger sedan jag skrev träningsdagbok senast, och hela familjen och inte minst dottern Julia blev helförtjusta i henne. För mig var det otroligt roligt både att se hur Flicka ser ut när hon rids, och att det gick så bra för henne och hennes lilla ryttarinna. Det här känns som starten på något riktigt bra! :)

Det blev en lite längre vila än jag planerat för Flicka. Vi har visserligen ridit några gånger sedan jag skrev sist, men då hann jag inte skriva om det här, och nu har jag glömt både datum och vad vi gjorde. Men sjukdom förhindrade att jag red förra veckan, så det blev alltså längre vila än jag tänkt.

 

Men vilan har fått Flicka att mogna ännu mer. Hon är så fin, skänkelvikningarna sitter helt nu, och jag behöver inte rida speciellt på något sätt för att hon ska gå i form i skritt och trav, även vid vändningar, sidvärtsrörelser (som ju i sig gör att hästen "hamnar rätt") och nästan alltid även vid tempoväxlingar. Som vanligt är det jag som sätter gränsen för hur bra hon går.

 

Nu hoppas jag bara att någon av de seriösa "fodervärdsspekulanter" som kontaktat mig om Flicka kan komma hit snart och provrida, för jag kan inte göra så mycket mer nu än "underhålla" och motionera henne. :)

 

Jo, jag har hunnit rida Cassiopeia några gånger också. Det var en tjej här som eventuellt ville låna henne, så då fick lilla damen rastas lite också, och miljötränas och så. Men hon kommer tillbaka bara Flicka blivit utlånad så att jag då kanske hinner rida de andra hästarna mer.